Bouillonsmaak sinds
1926
In 1926 startte Roelof Exter zijn bedrijf in Zaandam, waar hij vet en botten verzamelde bij de lokale slagers van Zaandam. Hier bereide hij bouillons van volgens authentieke recepten en traditionele methoden. In die tijd kwamen de grondstoffen voornamelijk van dieren. Tegenwoordig maken we bij Exter voornamelijk plantaardige smaken, zoals gehydrolyseerd plantaardig eiwit. Toen zijn licentie met Nestlé afliep, bleef Roelof Exter zelfstandig bouillon produceren. Jacob Hart, de schoonzoon van Exter, werd zijn opvolger, en hij werd vervolgens opgevolgd door zijn twee zonen, Jacob en Roel. Een echt familiebedrijf dus. Na verschillende overnames namen de huidige eigenaren het bedrijf over.
Met onze bouillon- en ovenexpertise als basis, breidde Exter al snel uit en bleef het personeelsbestand groeien. Dit werd versterkt door de gedeeltelijke overname van Honig en de oprichting van Exter Thailand. Inmiddels werken we samen met klanten over de hele wereld. Van Japan tot Polen, de VS tot Frankrijk, Togo tot Italië. We hebben 140 medewerkers, meer dan 20 lokale partners en een productielocatie in Thailand.
Exter’s Savoury Taste Systems provide specific tastes reminiscent of bouillon, meat, fish, vegetables and umami.

Thuis in alle smaken

Bij Exter staat smaak centraal in alles wat we doen. Opgericht in 1926 en gevestigd in Zaandam, Nederland, zijn we een toonaangevende leverancier van hartige smaak ingrediënten voor de wereldwijde voedingsindustrie. Lekker eten is onze passie! Het is onze missie om de keuze in authentieke smaken op een duurzame manier te behouden en uit te breiden.
Met bijna een eeuw aan expertise, zijn we gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige hartige smaken die voldoen aan de veranderende behoeften van consumenten. Van traditionele vleessmaken tot plantaardige innovaties, onze producten zijn ontworpen om de beleving van eten te verbeteren en we bieden veelzijdige oplossingen voor soepen, vlees, sauzen, snacks, vleesalternatieven en meer.
Exter is meer dan een smaakbedrijf, we zijn een partner die nauw samenwerkt met onze klanten, en op maat gemaakte oplossingen en een flexibele aanpak biedt. We zijn trots op de langdurige relaties die we hebben opgebouwd en op de bijdrage die we hebben geleverd aan hun succes.


Op maat gemaakt smaak voor 45 landen
Elk land heeft zijn eigen tradities, gewoonten en wetgeving. Daarom werken we graag lokaal via onze distributeurs. We zijn vertegenwoordigd in meer dan 45 landen over de hele wereld. Op deze manier kunnen we op persoonlijk niveau werken en voldoen aan de verwachtingen van elk land en iedere traditie.
We werken nauw samen met onze klanten om de perfecte smaak te creëren. Allereerst moeten we weten of er bepaalde specificaties zijn waaraan de smaak moet voldoen. Hoe wordt het ingrediënt gebruikt? Moet het koosjer, halal of allergeenvrij zijn? Is het technisch haalbaar? Wat is de situatie met betrekking tot nationale en internationale wetgeving? We houden met alles rekening!
Toewijding aan kwaliteit
Lekker eten is onze passie en het is onze missie om de keuze in authentieke smaken op een duurzame manier te behouden en uit te breiden. We verbeteren onszelf iedere dag. Een onderdeel van deze constante verbetering is het beschikbaar maken van onze smaakingrediënten voor iedereen, wat betekent dat de hoogste kwaliteit van grondstoffen en processen wordt gebruikt om smaakvolle ingrediënten te creëren

De smaak van kwaliteit die u kunt proeven

Medewerker Testimonials
De persoonlijke benadering van de organisatie is een van Exters belangrijkste kenmerken.
Binnen Exter werken we allemaal samen. Iedereen heeft zijn eigen rol, taken en verantwoordelijkheden.
We bieden niet alleen een dynamische werkomgeving met professionals en een groeiend bedrijf, maar ook de mogelijkheid voor verdere ontwikkeling, zowel op technisch als persoonlijk vlak. We zijn een prettig bedrijf om voor te werken. Bij Exter heerst een open sfeer en we geven om onze medewerkers.